Shaklee Meal Shakes

Perbezaan Shaklee : 

Meal Shakes shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino sertanutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian.Diperbuat daripada bahan semulajadi  - buah-buahan , sayur-sayuran ,  kacang soya , lactalbumin ( sejenis susu ) dan lain-lain.Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserapkedalam sistem tubuh dari peringkat bayi hinggalah ke orang dewasa.Kebuasaannya, ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin , lactoferrin , bacteriolysin dan sebagainya.
Meal shakes dihasilkan untuk semua golongan - bayi , pelajar , kanak-kanak membesar , ibu mengandung , para atlet , pengamal sayuran ( Vegetarian ) , orang sakit , orang yang sebok bekerja atau orang yang selalu mengambil makanan segera.jika anda mencari sarapan pagi yang penuh berkhasiat , Meal Shakes merupakan pilihan bijak.

Manafaat utama :
  • Nutrisi lengkap - Menyediakan 24 jenis vitamin , mineral , dan zat perlu.kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita.ia turut mengadungi lesitin soya yang berkerjasama dengan vitamin larut lemak..
  • Membekal nutrisi kepada sel tubuh - Kaya dengan protin ( tidak mengandungi laktosa ) , membantu membina sel-sel kulit , kuku , rambut , organ darah , imun dan lain-lain.
  • Membantu tumbesaran - Mengandungi asid folik , biotin , kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses tumbesaran. 
  • Anti oksida - Mengandungi vitamin A , C , E , zink , selenium yang merupakan agen anti oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Mengembalikan seri wajah - Mengandungi vitamin B yang lengkap , zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat , sekaligus memberi kompleksi wajah / kulit yang lebih cantik.
  • Detoksifikasi - Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sista buangan dari perut dan usu.
  • Kelazatan rasanya - Munuman yang lazat untuk diambil secara fruktos semulajadi , penggantian segera terhadap kekurangan vitamin , mineral dan juga tenaga .tidak mengandungi sebarang pewarna atau gula tiruan .Lazat untuk dinikmati oleh semua golongan .

VITA-LEA

Vita-Lea® Iron Formula

Multi vitamin & Multi mineral

Multi yang Hebat
Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli.  Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. 

Matlamat utama Vita-Lea mampu:
•    Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik dan memberi penambahan tenaga , kecergasan tubuh dan kekuatan mental.Sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja harian..*
•    Mengandungi beta karotena yang membantu dalam
      mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan
      tisu.Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
•    Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D
      untuk kesihatan tulang, gigi , pertumbuhan rambut , otot , kulit , dan hormon.
•    Biotin dan asid pantotenik membantu untuk
      memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
•    Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah
      merah.*

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
Tiada tambahan perasa tiruan, pemanis, bahan pewarna atau pengawet.
Apakah nutrisi  didalam vita-lea:
  1. VITA A
  2. VITA D 
  3. VITA C ASID FOLIK
  4. VITA B1 , B2 , B3 , B6,  B12 , B5.
  5. BIOTIN
  6. KALSIUM
  7. FOSFORUS
  8. LODIN
  9. ZAT BESI
  10. MEGNESIUM
  11. COPPER
  12. ZINK



LECITHIN


Lecithin

Diekstrak dari kacang soya organik bukan-GMO.Setiap kapsul mengandungi 529mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol.lecithin yang dirembis oleh tubuh akan menghasiklan acetylkolin , inositol , fosforus dan lemak tepu.
MANAFAAT UTAMA >
  • Menyerap vitamin yang larut lemak - Membantu tubuh dalam menyerap vitamin A,D,E dan K yang larut lemak.
  • Melindungi hati - Menghalang enapan lemak dihati , sorosis hati dan hati berlemak.Juga membantu memulihkan kesihatan hati.
  • Pemecahan lemak dan kolestrol - Lecithin bertindak sebagai " pembersih " saluran darah , pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak , kolestrol dan trigliserid didalam tubuh.
  • Pelangsingan - Menghalang obesity.pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.
  • Mencantikkan otot dan kulit - Membentuk membran sel , melembabkan dan menghaluskan kulit untuk hasil yang cantik, mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.
  • Memperbaiki alergi - menghalang platelet darah dari mengaktifkan tisu gegelung didalam saluran darah , seterusnya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit - Dermatitis , Demam alergi.
  • Menghalang kejadian batu karang - 90% dari batu karang terjadi dari kolestrol , Lecithin mengelmusi kolestrol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.
  • Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stres - Mengandungi kolin yang membentuk penghantaranuntuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran , memperbaiki daya ingatan , menghalang ALZHEIMER dan meringankan stress.Wanita hamil harus mengambil jumlah lecithin yang secukupnya untuk pembesaran sihat janin.
  • Memnghalang tekanan darah tinggi - Memperbaiki tekanan darah tinggi  dengan menghalang ARTERIOSKLEROSIS , menggalakkan peredaran darah.
  • memperbaiki prostat lelaki - Kajian telah membuktikan masaalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lecithin yang banyak.
  • Meringankan sembelit - Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan , ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin didalam usus.
Cadangan : Untuk pemeliharaan kesihatan : 2 kali sehari , 3 kapsul setiap kali ( Sebelum @ Selepas makan )
Untuk pelangsingan , tekanan darah tinggi , pemecah lemak : 2-3 kali sehari , 6 kapsul setiap kali ( Sebelum @ Selepas makan )

SHAKLEE JOINT HEALTH TABLET..( KESIHATAN SENDI TUBUH )

Advanced Joint Health Tablet

Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan



Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi. 


Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

Advanced Joint Health Tablet
menyokong kesihatan sendi dalam 3 cara :

  1. EKSTRAK BOSWELLIA > MENINGKATKAN KESELESAAN SENDI. ( Ekstrak boswellia digunakan untuk merawat OSTEOARTHRITIS & RHEUMATOID ARTHRITIS.Asid boswellic adalah yang paling berkesan dan merupakan anti-radang semulajadi.Ianya menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi )
  2. EKSTRAK JAGUNG > MENINGKATKAN KESAN KUSYEN.( Ekstrak jagung "Glucosamine" merupakan komponen penting dalam pembinaan blok utama tulang rawan & bendalir sinovial.Ianya membekalkan pelincir serta membekalkan kusyen antara sendi-sendi ) 
  3. VITAMIN C , ZINK , TEMBAGA & MANGAN > MEMELIHARA KESIHATAN TISU PENYAMBUNG.( Vitamin C , zink , tembaga dan mangan merupakan komponen nutrien penting dalam kesihatan sendi.Vitamin C adalah nutrien penting dalam kolagen manakala zink , tembaga dan mangan adalah ko-faktor bagi enzim yang membina kolagen dan glikosaminoglikan " komponen tisu penyambung " )
<KEISTEMEWAAN >


Sentiasa selamat : 100% berasaskan sayur-sayuran.Tiada perasa tiruan , pemanis atau bahan pengawet.
Sentiasa berkesan : Meningkatkan keselesaan sendi dalam masa 5 hari.100% bebas chondroitin.
Sentiasa mesra alam : Botol yang dikitar semula & pembungkusan yang bebas bisphenol-A (BPA)
                             

VIVIX REVOLUSIONARI DALAM ANTI-PENUAAN


Revolusi Terbaru dari Shaklee
  • Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 
  • Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  
  • Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.
Terdapat 4 mekanisma penuaan pada tahap sellular.
  1. Kerosakkan DNA >  Setiap hari tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA.Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan genetik serta menggangu fungsi sel dan usia.       Ramuan vivix akan melindungi serta memperbaiki sellular DNA yang rosak akibat pekara ini.
  2. Pengawalan genetik > Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi ( kemerosotan ) umur pada tahap sellular.                                                                                                                Didalam satu penemuan utama , ujian klinikal terbaru , menunjukkan ramuan VIVIX  mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular.
  3. Pengeluaran tenaga yang kian menurun oleh sel-sel > MITOCHONDRIA ( penjana tenaga ) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan.Apabila kecekapan MITOCHONDRIA menurun fungsi sel turut menurun.                                                                                                     Ramuan VIVIX menggalakkan BIOGENESIS ( Pembentukan baru ) MITOCHONDRIA untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.
  4. Penimbunan protin AGE > Penimbunan berlebihan protin AGE ( Advance glycation end products ) boleh menyebabkan kerosakan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.    Ramuan VIVIX adalah 10x lebih kuat dari resveratrol ( kandungan unik dalam anggur " muscadine" ) untuk melambatkan pembentukan protin AGE.

SHAKLEE COLLAGEN POWDER



HASIL daripada Suplemen Untuk Breastfeed Mom


  

Gambar stock susu ibu diatas adalah merupakan hasil daripada penggunaan sets SUPLEMEN UNTUK BREASTFEED MOM.
Produk SHAKLEE ini terbukti berkesan dan amat berguna kepada ibu-ibu yang masih breastfeed .
Sets ini bukan hanya sekadar menambah susu tetapi mempunyai banyak khasiat bagi si ibu dan anak.
terdapat 4 pilihan sets menyusu bagi ibu-ibu yang breastfeed mengikut kesesuaian mereka.


Joint Health Tablet


Joint Health Tablet.. untuk kesihatan sendi anda..!

As salam semua.. minggu lepas yana dah share kan tentang Shaklee Collagen Powde yang disiarkan di dalam majalan i-Sihat kan,. so hari ni yana nak share kan tentang satu lagi artikel tentang satu lagi produk baru daripada shaklee iaitu Advanced Joint Health Tablet..

untuk anda di luar sana.. tidak salah kita mulakan penjagaan sendi yang sihat sejak dr awal lagi. sebab berdasarkan pengalaman yana.. pakcik2 saudara yana ramai yang mengalami masalah sendi terutama pada lutut.. dah sgtt lah susah nak membuat kerja. even nak solat pun susah kan.. sebab tu.. selain senaman yang teratur.. makanan yang tepat juga boleh membantu..jom kita baca tentang kebaikan JHT ni..
berminat.. sila hubungu yana di
Fb : http://www.facebook.com/Izziumlife
Shaklee independent distributor
ID: 877011
Tel / sms: 013-3752001
http://izziumlife.blogspot.com

Sekilas fakta Meal Shakes


  Sekilas fakta Meal Shakes

  1. Meal Shakes mengandungi 19 jenis vitamin asas dan minera 
  2. Sarapan berkhasiat dan lazat untuk kanak-kanak yang sedang membesar (dan lebih-lebih lagi on the go) 
  3. Hidangan rendah kalori yang ideal bagi golongan dewasa yang nak maintain berat badan - kenyang 
  4. Athletes yang perlukan hidangan makanan tambahan ringkas penuh khasiat - so kalau ada kawan2 yang kaki gym boleh suggest ambik ni (atau ESP) 
  5. Mudah dibancuh
Then, macam mana pula Meal Shakes membantu pulihkan kulit? Sebabnya dalam Meal Shakes ni ada protein, selain daripada gabungan multivitamin serta multimineral dan fiber kat dalam Meal Shakes ni. Rasa pun sedap! Bancuh pun senang!

Fungsi protein :-


  • Protein berfungsi untuk membentuk sel baru bagi menggantikan sel mati atau sel yang telah rosak
  • Protein digunakan untuk membina tisu penghubung pada ligamen, tendon dan otot
  • Protein digunakan untuk mensistesiskan antibodi bagi mempertahankan badan daripada penyakit
  • Protein berfungsi untuk mensintesiskan hormon bagi koordinasi badan

Testimoni kurus dengan produk Shaklee


Testimoni kurus dengan produk Shaklee

Assalam...
Ramai yang bertanya saya bagaimana saya boleh turunkan berat badan dan apa yang saya makan untuk dapatkan berat badan yang ideal dengan ketinggian saya..

Selain dari amalkan HERBLAX SHAKLEE dan LECITHIN SHAKLEE ada tips lain yang saya ingin kongsikan disini..memang pada mulanya agak sukar untuk saya lakukan..tapi jika kita mahu berubah sudah tentu ianya menjadi sesuatu yang mudah dan indah.. ;)

1. Hindari makanan berlemak dan kurangkan karbohidrat.
Makanan berlemak adalah musuh utama saya sewaktu proses diet berjalan..makanan seperti masak lomak cili api memang saya stopkan dulu, selain KFC dan PIZZA juga kene stop ye..makanan karbohidrat seperti nasi kene kurangkan..memang makanan ruji rakyat malaysia terutama orang melayu susah nak tinggalkan nasi..tapi kalau dah biasa tak kan jadi masalah..Untuk menu makan tengahari kalau nak makan nasi boleh tapi nasi lebih kurang 1/3 dari pinggan kecil ye..yang 2/3 adalah lauk dan lebihkan sayur.

2. Kurangkan gula dalam minuman anda.
Cuba untuk kurangkan minuman manis...terutama sekali minuman dalam tin yang memang kita sedia tahu bahawa manis dan sedapkan..hadkan jumlah kalori anda setiap hari..apa kata anda jadikan AIR MASAK sebagai teman setia..air masak mampu meningkatkan metabolisma badan kita..jumlah air masak yang saya minum setiap hari wajib 3liter..

3. Makan minima 3kali sehari
Jangan skip meal jika anda ingin diet..makan ikut jadual..sarapan pagi,makan tengahari dan makan malam (sebaik2nya sebelum pukul 7malam). Nasihat saya kurangkan makan,tapi boleh makan kerap..jika kita makan kurang dari 3kali sehari akan menurunkan kadar metabolisma kita dan proses pembakaran lemak akan menjadi lambat, makanya jangan anggap kita makan 2 atau sekali sehari berat badan boleh turun dengan cepat ye..

4. Makan 3jam sebelum tidur.
Adalah menjadi kesalahan mengambil makan malam kurang dari 3jam sebelum tidur..makanan yang anda makan kurang dari 3jam sebelum tidur tidak dapat diproses sewaktu tidur dan akan menyebabkan makanan bertukar menjadi lemak, ini adalah kerana metabolisma badan kita akan kurang bekerja sewaktu kita tidur. Cubalah amalkan lepas makan terus tidur tak payah lamalah dalam 2minggu je anda akan dapat hasil babat2 yang tak indah disekitar perut anda nanti..hehe..

5. Banyakkan makanan rebus dan sup.
Meehoon sup akan menjadi menu wajib saya setiap hari sepanjang proses diet saya..kadang-kadang saya akan tukar menu kepada meehoon tomyam atau sup sayur..makanan rebus yang pastinya sangat bagus sebab ia kurang minyak..kurangkan makanan bergoreng..nampak macam susahkan..tapi kalau dah menjadi kebiasaan tak jadi masalah pun..kalau saya rasa lapar saya akan kunyah buah epal hijau atau makan biskut dan banyak minum air masak..

6. Bersenam atau Aerobic
Bersenam pada mulanya saya cuma main skipping dan hullahoop je kat rumah..memang berpeluh..saya tak buat hari-hari..seminggu 3kali dan 1jam setiap sesi dah cukup..Aerobic yang banyak membantu saya untuk kekal fit dan sihat..saya suka aerobic..hehe..

7. Tidur dan rehat yang cukup.
Tahukah anda kita wajib tidur 6-8jam sehari..masa tidur ni lah kita akan berehat dan jika anda nak turunkan berat badan jangan kurang tidur dari 7jam..itu yang cikgu aerobic saya bagi tau..

8. Kawal nafsu makan.
Ini adalah yang paling susah untuk saya lakukan masa permulaan diet saya..kalau sebelum ni saya adalah kategori yang kuat makan..lagilah saya menyusukan anak dan boleh kata saya sentiasa lapar..tapi bila genap je Haikal 2tahun dan saya pun dah tak pam susu lagi time keje jadi saya berani untuk diet..mula-mula nak kawal nafsu makan memang susah tapi bila dah biasa tak jadi masalah lagi..Alhamdulillah saya berjaya dapatkan berat ideal dengan ketinggian saya lebih kurang 6bulan..yang penting kene NEKAD,SABAR dan USAHA kene seiring.. 


Jika anda berminat untuk mencuba Produk Shaklee boleh hubungi saya di talian 010-2985359 / 013-3752001 (call / sms) atau email izziumenterprise@gmail.com / salmizahomar@gmail.com

TESTIMONI: after 2 minggu consume ESP memang terasa ada perubahan..

Yezzaa... saya tahu ni mesti ada yang teruja dan ternanti-nanti nak baca testimoni skincare set kan? hahaha.. sabar, sabar.. saya sebenarnya pun teruja bila baca testimoni Cik Puan Hani ni.. Mari saya kongsikan bersama kalian semua...

 

As usual, the testimony speaksss..! Kalau anda go through testimoni ni, beliau ada mentioned yang beliau pernah consume Vitamin C dari brand lain bagai tu TAPI tak jadi apa-apa pun.. yelah, kita bila buat investment untuk kesihatan dan kecantikan kulit ni mestilah nak hasil yang terbaik kan..? Jadi, anda semua diluar sana hati-hati dengan Vitamin-vitamin yang rebranding ni.. kang menyesal tak sudahh..

Dan inilah set yang beliau ambil dan amalkan..



Masa masih ada lagi untuk anda grab set ini bersama-sama OFFER ESP! Jangan ketinggalan yea.. :-))

Lots of Love..

Set Berpantang Selepas Bersalin

  Set Berpantang Selepas Bersalin 



Untuk ibu-ibu penyayang yang ingin cepat pulih dan bertenaga untuk melayan si manja..


Vivix semakin mendapat perhatian ramai dan terpampang di media-media cetak!!!!!!



Salam sejahtera dan salam 1 malaysia semua...Vivix???Macam pernah dengarkan...jom share....

Apakah fungsi dan kebaikan vivix???
 

-Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut. 

-Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh. 

-Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.


Tak percaya????Lihat paparannya di Akhbar Utusan Malaysia....
 

 
VIVIX dlm Utusan Malaysia
 
Ada lagi.....cuba tgk laporan dari Harian Metro nih.... 
 
Keratan dari Akhbar Harian Metro 

Jenama produk kesihatan terkenal Shaklee memperkenalkan minuman kesihatan Vivix Botanical Beverage Mix yang menghimpunkan semua kebaikan tumbuhan berkenaan. Malah ia adalah produk terlaris dengan jualan sejuta botol sejak tahun pertama diperkenalkan di Amerika Syarikat (AS) dan Kanada.Menurut Ketua Pegawai Saintis Shaklee Corporation Amerika Syarikat, Dr Carsten R Smidt, Vivix adalah kuasa baru menghalang proses penuaan wajah.Kandungan anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polygonum cuspidatum terbukti membantu untuk melawan penyakit serta melambatkan proses penuaan. 

"Kajian yang dijalankan membuktikan kandungan dalam tumbuh-tumbuhan terutama anggur muskat memberi tindak balas melawan agen penuaan. "Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas resveratrol merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. 


Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)," katanya. Menurut Carsten, Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan. 

Suplemen Untuk Breastfeed Mom


Suplemen Untuk Breastfeed Mom >> set mana yang sesuai untuk anda???

Salam, hai ibu2 di luar sana....tahniah sebab memilih untuk breastfeed bayi anda....
Saya percaya ramai ibu2 di luar sana yang tercari-cari suplemen yang sesuai kan..bukan sahaja untuk tambahkan susu badan bahkan untuk kesihatan dan kecergasan terutama bagi wanita bekerjaya yang dah tentu-tentu bekerja 24-7 termasuk kerja-kerja di rumah..betul tak?? nak urus anak, suami, rumahtangga, ...keje kat opis, tak payah citer la kan....selalu sibuk....kadang tu, nak makan pun tak sempat....
so, rewarded diri anda dengan sesuatu yang mampu memberi kesejahteraan yg bukan sahaja untuk diri sendri malah untuk seisi keluarga...
bagaimana??
yaaa, bila seorang isteri, seorang ibu sentiasa cergas dan sihat, of course la boleh menunaikan segala keperluan anak2 dan suami..tak gitu..

bila ibu bahagia, anak pun sihat sejahtera
bila isteri heppy, suami lagi la suka , senyum sampai telinga

panjang lebar plak membebel ptg ni...hahahah

ok, sebenarnya, saya nak citer pasal set menyusu ni...
sebab ramai ibu2 yg kontek saya set mana yang sesuai dengan masalah yg dihadapi..
so, kat bawah ni, saya dah ringkaskan suplemen yang diperlukan oleh ibu2 
unutk maklumat lebih detail, boleh terus hubungi saya yea..
sy sedia membantu, Insyaallah 

utk pengetahuan semua, setiap set ni saya namakan SET 1 - SET 4 juz utk mudahkan anda memilih...tak der kene mengena dengan pihak lain

produk info


Info Produk Shaklee

Vitalea (Multivitamin) 
  1. Mengandungi 12 vitamin dan 9 mineral penting yang lengkap untuk keperluan tubuh seharian.
  2. Membantu meningkatkan kecerdasan minda dan sistem imuniti badan.
  3. Memulihkan selera makan dan melancarkan process pencernaan.
  4. Penting bagi prosess pertumbuhan.
  5. Menyeimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan.
  6. Melengkapkan nutrient yang kurang.
  7. Membantu penyerapan zat dari makanan.
Vita-C Sustained Release
  1. Membantu dalam meningkatkan imuniti badan.
  2. Membantu dalam penyerapan zat besi.
  3. Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka.
  4. Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegahkan tisu dalam badan.
  5. Menjaga ketahanan badan dari selsema.
  6. Menstabilkan bahan kimia dalam badan.
B Complex
  1. Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga.
  2. Mencegah kelesuan dan kemurungan.
  3. Membantu kelancaran urat saraf.
  4. Mengelakkan stress.
  5. Mengelakkan sembelit.
Alfalfa
  1. Makanan yang mengandungi 8 enzim pencernaan dalam kuantiti yang secukupnya unutk membantu pencernaan bagi kesemua tiga kelas makanan.
  2. Mengandungi 10 vitamin, 15 mineral, gentian dan amat kaya protein.
  3. Mengatasi sakit sendi.
  4. Membanyakkan susu badan.
Vitamin E
  1. Melambatkan proses penuaan.
  2. Membantu jantung untuk mengepam dengan lebih efisyen.
  3. Membantu dalam penyerapan oksigen.
  4. Mencegah kanser.
  5. Mencegah kemusnahan vitamin A dan C.
  6. Sebagai antioksidan.
Ostematrix (Calcium Magnesium)
  1. Untuk tulang dan gigi yang kuat.
  2. Mencegah kekejangan otot (cramp).
  3. Membantu dalam pembekuan darah.
  4. Menstabilka denyutan jantung.
  5. Mengurangkan migrain.
  6. Membaiki stimulasi urat saraf.
Zinc
  1. Menyembuhkan luka.
  2. Terlibat dalam penghasilan insulin.
  3. Mengekalkan rangsangan bau dan rasa.
  4. Mengawal kelemumur.
Lecithin
  1. Mengandungi asid lemak penting yang diperlukan tubuh.
  2. Menolong mengeluarkan lemak dari sel – bagus untuk menurunkan berat badan.
  3. Bagus untuk rambut.
  4. Menegangkan dan melembutkan kulit.
Crotomax (Beta Carotene)
  1. Untuk kesihatan mata.
  2. Membina semula sel yang rosak.
  3. Menguatkan imuniti badan.
  4. Membina sel darah putih.
Fiber
  1. Membantu mengurangkan sembelit.
  2. Untuk kesihatan usus.
  3. Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik dalam usus.
  4. Mengurangkan kadar gula dalam darah.
  5. Membuang toksin dalam badan.
E.P.A
  1. Mengurangkan kolesterol.
  2. Membina sel otak.
  3. Mengurangkan sakit sendi.
  4. Mengurangkan risiko sakit jantung.
GLA Plus
  1. Membantu dalam mengurangkan PMS (pre-menstrual syndrome) dan ekzema.
  2. Membantu mengawal kencing manis.
  3. Membantu mengawal berat badan.
Energizing Soy Protein
  1. Terdiri daripada 9 komponen asid amino untuk memudahkan penyerapan oleh badan.
  2. Membina sel2 tubuh.
  3. Membantu kesihatan kuku dan rambut.
  4. Membina ketahanan badan.
  5. Menambah susu badan.
MealShake
  1. Pemakanan lengkap yang mengandungi 12 vitamin, 9 mineral dan protein
  2. Bagus untuk mereka yang mengalami kesukaran menelan pil.
  3. Boleh dijadikan quick meal yang berkhasiat.
Performance Drink
  1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
  2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
  3. Membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
  4. Mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

Shaklee anti-aging sets


                             Produk Shaklee Anti-Aging sets

Kita tidak boleh menghentikan proses penuaan.Akan tetapi kita boleh melambatkan proses penuaan dengan mengamalkan program Shaklee Anti-Aging.  Ini merupakan cara terbaik bagi mereka untuk berasa muda dan membina kehidupan yang lebih sihat. Dengan menggunakan set Shaklee Anti-Aging  anda akan merasai  sepenuhnya keberkesanannya keatas diri anda.                    

 Kebaikan set Shaklee Anti-Aging
Ø Membekalkan khasiat untuk kulit berseri , rambut yang tebal , kuku yang kuat dan otot yang sihat.
Ø Membantu membina kolagen untuk melambatkan kedutan.
Ø Memngurangkan jerawat , menggalakkan kulit yang berseri.
Ø Meningkatkan tenaga dan menguatkan system imun.
Produk Shaklee Anti-Aging.
1)      Vivix : Merupakan campuran ekstrak botani proprietary polyganum cuspidatum , Anggur muscadine , European elderberry dan lobak ungu. Kaya dalam polifenol tumbuhan.Membantu memperlambatkan proses penuaan.produk ini merupakan satu perkembangan terbaru dalam selular anti penuaan.
2)      Nutriferon : Merupakan satu produk berpaten, campuran ekstrak tumbuhan bagipengukuhan imun yang terbukti secara klinikal.Apabila diambil secara harian dapat mengeluarkan interferon semulajadi tubuh badan anda yang merupakan pengaktif kritikal system imun.
3)      Energizing Soy Protein – Vanilla : Merupakan Sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhanyang secara semula jadi rendah lemak , bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting.Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.Ianya juga dapat membantu mengekalkan kepejalan otot , membantu menyokong system imun serta menggalakkan kesihatan jantung dan prostat.

Collagen powder


           Collagen Powder

menjadikan penampilan lebih MUDA & MENAWAN dengan mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah.

Faedah & Kebaikan Energizing Soy Protein Shaklee


Faedah & Kebaikan Energizing Soy Protein Shaklee

Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan  protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik)  yang diproses di bawah suhu rendah. Selain itu, setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.

Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atau muda.

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari  susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.


Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...